Training OTP

Overleving te Paard, een 6-daagse training over de impact van trauma

Niet voelen gaat over-leven.’

Overleving te Paard© is een training over
– overspoeling
– diepe kwetsing
– trauma

Begrijpen hoe ons brein hierop reageert en wat gevolgen kunnen zijn op ons functioneren, is waardevol. Het leidt tot inzichten, ruimte en mogelijkheden voor herstel. Er wordt gewerkt met de metafoor van de Innerlijke kudde.

Als je met paarden werkt heb je prachtige wezens aan je zijde die jou helpen met het herkennen van signalen. Zij kunnen jou helpen om zorgvuldig met de Innerlijke Kudde van de ander om te gaan.
Essentieel als je werkt met overspoeling, diepe kwetsing en trauma.
Een gekwetste of getraumatiseerde Innerlijke Kudde is op zoek naar een ding: een veilige omgeving waar het tot rust kan komen om te herstellen. Een plek met voeding en bronnen om uit te putten.

Wanneer een Innerlijke Kudde veiligheid ervaart, krijgt het de mogelijkheid om meer te ontspannen en de omgeving anders in zich op te nemen. Zonder continue alert te zijn op signalen van gevaar.
Het krijgt meer oog voor signalen van veiligheid.  
Vanuit die veiligheid kan het beter zorg dragen voor de kwetsingen en blessures die de kudde opgelopen heeft. Zonder telkens in paniek te raken en weg te moeten sprinten met als risico oude blessures te forceren of nieuwe op te lopen.  Jij kunt als begeleider die veilige plek faciliteren. Hoe? Door enerzijds weet te hebben van de signalen van gevaar en veiligheid. Hoe hierop te reageren. Door hulpbronnen aan te reiken.
Anderzijds door de bewegingen van je eigen Innerlijke Kudde te kennen. Zonder dat gaat het niet. Als begeleider moet je voorkomen dat je een bron van gevaar wordt, door onbedoelde grensoverschrijding.


Training 6 lesdagen (10:00-17:00) inclusief een uur lunchpauze.
De 6e dag is in afstemming en wordt naar alle waarschijnlijkheid aan de vijfde dag gekoppeld.
Verzorgde vegetarische lunch
Investering: € 925,00 exclusief BTW
Indien de training vergoed wordt door de werkgever:
Investering: € 1375,00,00 exclusief BTW, onderwijs valt binnen CRKBO regeling (BTW vervalt)

%d bloggers liken dit: