Jong Verlies

Rouw te Paard- Jong Verlies®. Een training die speciaal gericht is op mensen die met kinderen en jongeren werken. Je hoeft niet persé met paarden te werken om de training te volgen.

De training kent dezelfde basis als Rouw te Paard®. Er wordt gewerkt met verschillende rouwmodellen: de Rouwtaken en -Stappen van William Worden, Het Duale Proces Model (Stroebe en Schut), de Verliescirkel (Veenbaas en Weisfelt) en de Splitsing van de Ziel (Franz Ruppert).
De modellen worden direct in de praktijk gebracht, met en zonder paarden. Het levert werkvormen op die bij, met en wanneer gewenst zonder paarden ingezet kunnen worden.
Werkvormen die ook in gezinsverband een bijdrage kunnen leveren aan omgaan met verlies.

Een verschil met de basistraining Rouw te Paard® is dat de werkvormen specifiek afgestemd zijn op kinderen & jongeren. Kinderen rouwen anders dan volwassenen. Een ook voor kinderen geldt: omgaan met verlies en rouw kent geen vaste route. Het vraagt ruimte. Ruimte voor vragen, het uiten van emoties en soms even helemaal niets.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer lezen over de inhoud en andere praktische zaken? Download dan gerust de flyer over deze mooie 3-daagse training.

%d bloggers liken dit: