Jong Verlies

Rouw te Paard- Jong Verlies®. Een training die speciaal gericht is op mensen die met kinderen en jongeren werken. Je hoeft niet persé met paarden te werken om de training te volgen.

Kinderen rouwen anders dan volwassenen. Dit vraagt iets van jou als begeleider. Daarom is Rouw te Paard® Jong Verlies ontwikkeld. Drie dagen waarin aandacht is voor verschillen, overeenkomsten én het begeleiden van gezinnen. Er wordt gewerkt vanuit verschillende rouwmodellen: de Rouwtaken en -Stappen van William Worden, Het Duale Proces Model (Stroebe en Schut), de Verliescirkel (Veenbaas en Weisfelt) en de Splitsing van de Ziel (Franz Ruppert).
De modellen worden direct in de praktijk gebracht, met en zonder paarden. Het levert werkvormen op die bij, met en wanneer gewenst zonder paarden ingezet kunnen worden.
Werkvormen die ook in gezinsverband een bijdrage kunnen leveren aan omgaan met verlies.

Voor kinderen geldt: omgaan met verlies en rouw kent geen vaste route. Het vraagt ruimte. Ruimte voor vragen, het uiten van emoties en soms even helemaal niets. Paarden geven tijdens de drie direct feedback in wat wij van kinderen en jongeren vragen. Een pure, verhelderende manier van leren. Verder wordt er uiteraard ook tijdens deze drie dagen met creatieve werkvormen gewerkt, die ten alle tijden ingezet kunnen worden in jouw praktijk.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer lezen over de inhoud en andere praktische zaken? Download dan gerut de flyer over deze mooie 3-daagse training.

9, 10 april & 1 mei 2021 (Balgoij)
12, 13 & 27 april 2021 (Balgoij)
17, 18 juni & 2 juli 2021 (I For Horse Deinze VOL))
15, 16 & 27 juli 2021 (Balgoij)

Investering: €695,00 excl btw
Drie Lesdagen: 10:00-17:00
Minimaal aantal deelnemers: 2 personen, Maximaal aantal personen 4 (in verband met Corona)

%d bloggers liken dit: