Leergang Poly Vagaal Theorie met Paarden

Trauma te Paard of De Overleving van de Innerlijke Kudde-LG is een 10-daagse leergang.
De leergang is gebaseerd op de Poly Vagaal Theorie, ontwikkeld door Stephen Porges. De theorie maakt duidelijk hoe ons zenuwstelsel reageert op traumatische of overspoelende gebeurtenissen.
Deb Dana, een ervaren therapeut, heeft het werk van Stephen Porges op een prachtige manier vertaald naar de praktijk. Haar ‘Jip en Janneke’ taal maakt de ingewikkelde materie begrijpelijk en toepasbaar.

De overleving van de Innerlijke Kudde LG heeft de vertaalslag gemaakt naar het werken met paarden. De leergang is geschikt voor alle begeleiders die met volwassenen of kinderen werken.
De leergang is tevens gebaseerd op het werk van oa Peter Levine, Bessel van der Kolk, Pat Ogden, Gwen Timmer, Vivian Broughton en Franz Ruppert.


Deelnemers doorlopen gedurende de 10 dagen de theorie. Dat betekent dat theorie, werkvormen en praktisch werken met de paarden elkaar afwisselen. Dit zorgt voor rijke intensieve dagen, waarin alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer je wilt werken met trauma, is het van essentieel belang dat je weet hebt van de bewegingen van je eigen Innerlijke Kudde. Werken met een kwetsbaar en fragiel iets als trauma, vraagt van ons als begeleider dat wij weten wanneer wij in onze eigen overleving terecht komen.
De overlevingsdelen van onze cliënten, kunnen onze eigen overlevingsdelen triggeren.
Er wordt van jou als deelnemer gevraagd om persoonlijke ervaringen in te brengen tijdens de activiteiten.

Na de training beschik je niet alleen over de kennis van de Poly Vagaal Theorie, je bent ook in staat om de theorie toe te passen in de praktijk én op een laagdrempelige en heldere manier uit te leggen aan cliënten, partners, ouders, kinderen, collega’s en andere betrokken van mensen die getraumatiseerd door het leven gaan. Tijdens de leergang wordt er rijkelijk gewerkt met materialen, beelden en andere creatieve werkvormen. Voeding voor verschillende delen van ons brein!

In Nederland wordt de leergang gegeven in een kleine setting met maximaal 4 personen
(dit in verband met Corona). Data volgen.
Training 10 lesdagen (10:00-17:00) inclusief een uur lunchpauze.
Verzorgde vegetarische lunch
Investering: € 1975,00 exclusief BTW
Indien de training vergoed wordt door de werkgever:
Investering: € 2275,00,00 exclusief BTW, onderwijs valt binnen CRKBO regeling (BTW vervalt)

In België wordt de leergang gegeven bij http://www.iforhorse.be in een grotere setting (max 12 personen).
Er wordt in een grote buitenruimte gewerkt, waarbij de RIVM-maatregelen gevolgd worden.
Voor data in Belgie, zie de website van I for Horse.

%d bloggers liken dit: