Leergang Poly Vagaal Theorie met Paarden

Over de training
De Overleving van de Innerlijke Kudde is een 10-daagse leergang en verdieping van Trauma te Paard.
De leergang is gebaseerd op de Poly Vagaal Theorie (Stephen Porges) in combinatie met Paardentaal (Sharon Wilsie). De Poly Vagaal Theorie maakt duidelijk hoe ons zenuwstelsel reageert op traumatische of overspoelende gebeurtenissen.
Deb Dana, een ervaren therapeut, heeft het werk van Stephen Porges op een prachtige manier vertaald naar de praktijk. Haar ‘Jip en Janneke’ taal maakt de ingewikkelde materie begrijpelijk en toepasbaar.
Naast de Poly Vagaal Theorie is de Leergang gebaseerd op het werk van Franz Ruppert, Pat Ogden, Gabor Maté, Peter Levine, Daniel Siegel en Gwen Timmer.

‘De overleving van de Innerlijke Kudde LG’ heeft de vertaalslag gemaakt naar het werken met paarden. De leergang is geschikt voor begeleiders die met volwassenen of kinderen werken.

Wat kun je verwachten?
Deelnemers doorlopen gedurende de 10 dagen de theorie. Dit gebeurt binnen de theoretische kaders waarbij deelnemers uitgenodigd worden om de stof op een eigen persoonlijke wijze eigen te maken.
Aansluitend aan eigen ervaringen en manieren van verwerken.
Een belangrijk onderdeel van het programma bestaat uit het vorm geven van de theorie vanuit een eigen begrijpen, beleven en ervaren.
Activiteiten bij en met de paarden vormen een belangrijke basis. De prachtige dierenvrienden geven ons direct feedback op wat ons zenuwstelsel uit. Puurder dan dit gaat niet.

Voor wie is de training bedoeld?
Voor begeleiders die in en aan veiligheid willen werken. Eigen veiligheid en daarmee die van de clienten. Weet hebben van de bewegingen van je Innerlijke Kudde vergroot de veiligheid. Trauma, ingrijpende levensgebeurtenissen en overspoeling gaan over onveiligheid.
Als begeleider is het belangrijk om deze onveiligheid te herkennen. Hoe uit die zich. Hoe verstopt die zich. Wat kun je wel en moet je niet doen? Hoe en welke rol spelen de paarden hierbij. Hoe herken je de overleving van cliënten en jezelf? Waar raak je zelf getriggerd als begeleider en hoe ga je hiermee om?

Wat levert de training op?
Persoonlijke ontwikkeling, inzichten in de reacties van ons zenuwstelsel, jouw rol als co-regulator met daarbij de samenwerking met paarden dragen bij aan het werken aan en in veiligheid.
Na de training beschik je niet alleen over de kennis van de Poly Vagaal Theorie, je bent ook in staat om de theorie toe te passen in de praktijk én op een laagdrempelige en heldere manier uit te leggen aan cliënten, partners, ouders, kinderen, collega’s en andere betrokken van mensen die getraumatiseerd door het leven gaan. Tijdens de leergang wordt er rijkelijk gewerkt met materialen, beelden en andere creatieve werkvormen. Van jou wordt gevraagd om eigen ervaringen in te brengen. Ook wordt je uitgenodigd of uitgedaagd om jouw creativiteit of inspiratiebronnen aan te boren in het verwerken en eigen maken van de leerstof. Voeding voor verschillende delen van ons brein!

In Nederland wordt de leergang gegeven in een kleine setting met maximaal 4 personen
(dit in verband met Corona).
Training 10 lesdagen (10:00-17:00) inclusief een uur lunchpauze.

Data najaar 2021 (vrijdagen)

28 – 29 oktober 2021 start tweedaagse
12 november 2021
3 december 2021
17 december 2021
21 januari 2022
4 februari 2022
4 maart 2022
24 – 25 maart 2022 afrondende tweedaagse

Data voorjaar 2022 (maandagen)

4-5 april 2022 start tweedaagse
25 april 2022
16 mei 2022
30 mei 2022
13 juni 2022
27 juni 2022
11 juli 2022
1-2 augustus 2022 afrondende tweedaagse

Verzorgde vegetarische lunch
Investering: € 1975,00 exclusief BTW
Indien de training vergoed wordt door de werkgever:
Investering: € 2275,00,00 exclusief BTW, onderwijs valt binnen CRKBO regeling (BTW vervalt)

In België wordt de leergang gegeven bij http://www.iforhorse.be in een grotere setting (max 12 personen).
Er wordt in een grote buitenruimte gewerkt, waarbij de RIVM-maatregelen gevolgd worden.
Voor data in Belgie, zie de website van I for Horse.

%d bloggers liken dit: