Begeleiding

‘Levenslust en levenslast
kunnen voelen en dragen’.

De last die we in het leven ervaren, kan onze levenslust in de weg zitten.
Wanneer de last groter voelt dan de levenszin, gaat het ten koste van ons goede gevoel en energie. Geen zin meer hebben in activiteiten, met vragen rondlopen, je niet goed voelen, slecht denken over jezelf. Enkele voorbeelden.

Soms dragen we lasten van binnen, waar we ons niet van bewust zijn. Hier dealen we mee op manieren die we door het leven heen ontwikkeld hebben.
Dat is hard werken.
Je kunt de grip op jezelf of het leven verliezen.

Het leven heeft als bedoeling om geleefd te worden. Om geluk te proeven en levenslust te ervaren. Wij hebben daarvoor een tal aan hulpbronnen gekregen. Maar soms loopt het anders, waardoor je vrijuit leven kwijtraakt. De regie van je leven verdwijnt en wordt overgenomen door gebeurtenissen of andere factoren.
Staande blijven, in plaats van vrij bewegen. De roep om anders wordt groter.

Anders vraagt om begrijpen. Om vragen die leiden tot andere vragen. Een weg van ontdekken de weg naar levenslust eruit kan zien en wat er voor nodig is om deze te vinden.
Het belangrijkste wat je tijdens deze tocht nodig hebt is nieuwsgierigheid en goede begeleiding. Zonder oordeel, met alle ruimte voor jouw verhaal.
Daarvoor kun je bij ons terecht.

De begeleiding kenmerkt zich door het werken met innerlijke bewegingen. Deze bewegingen worden in beeld gebracht. Het in beeld brengen gebeurt op de manier die bij de inbrenger past. Denk hierbij aan het werken met constellaties, materialen en creatieve werkvormen.

Wanneer het gewenst is, wordt gewerkt met de paarden en/of Dice (onze prachtige en gevoelige Australian Shepherd hond). De invulling van deze sessies is volledig afgestemd op de inbrenger.

Kinderen zijn welkom met hun vragen, echter in beperkte mate. Wanneer kinderen vastlopen, richt de begeleiding zich vooral op de context van het kind. Denk hierbij aan ouders, school en andere steunbronnen.

Er wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van o.a. Franz Ruppert (IopT), Peter Levine, Gwen Timmer (In wezen ben je Heel gebleven), Pat Ogden (venster van Stress Tolerantie), Stephen Porges, Ross Greene, Daniel Siegel, Paul MacLean (drie breinen model), Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten (Herbergen van Verlies) 

Neem voor Tarieven contact op via het contactformulier.

IMG_0540

BegrijpenPR MartineOLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers liken dit: