Begeleiding

‘Levenslust en levenslast
kunnen voelen en dragen’.

De last die we in het leven ervaren, kan onze levenslust in de weg zitten.
Wanneer de last velen malen groter voelt dan de levenszin, gaat het ten koste van ons goede gevoel. Geen zin meer hebben in activiteiten, met vragen rondlopen, je niet goed voelen, slecht denken over jezelf. Enkele voorbeelden.

Soms dragen we lasten met ons mee, waar we ons niet van bewust zijn. Hier dealen we mee op manieren die we ontwikkeld hebben.
Dat is hard werken.
Je kunt de grip op jezelf of het leven verliezen.

Het leven heeft als bedoeling om geleefd te worden. Om geluk te proeven en levenslust te ervaren. Wij hebben daarvoor een tal aan hulpbronnen gekregen.
Wanneer die uit beeld raken of  andere nodig zijn, is het mogelijk om te onderzoeken wat kan helpen.

Een onderzoek dat start met vragen. Vragen die leiden tot andere vragen. Waardoor er als het ware een ontdekkingstocht ontstaat naar jou eigen bron. Waar je uit kunt putten.
Het belangrijkste wat je tijdens deze tocht nodig hebt is nieuwsgierigheid en goede begeleiding. Zonder oordeel, met alle ruimte voor jouw verhaal.
Daarvoor kun je bij ons terecht.

De begeleiding kenmerkt zich door het werken met innerlijke bewegingen. Deze bewegingen worden in beeld gebracht. Het in beeld brengen gebeurt op de manier die bij de inbrenger past. Denk hierbij aan het werken met opstellingen, materialen en creatieve werkvormen.

Wanneer het gewenst is, wordt gewerkt met de paarden en/of Dice (onze prachtige en gevoelige Australian Shepherd hond). De invulling van deze sessies is volledig afgestemd op de inbrenger.

Kinderen zijn welkom met hun vragen, echter in beperkte mate. Wanneer kinderen vastlopen, richt de begeleiding zich vooral op de context van het kind. Denk hierbij aan ouders, school en andere steunbronnen.

Er wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van o.a. Franz Ruppert (IopT), Peter Levine, Gwen Timmer (In wezen ben je Heel gebleven), Pat Ogden (venster van Stress Tolerantie), Stephen Porges, Ross Greene, Daniel Siegel, Paul MacLean (drie breinen model), Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten (Herbergen van Verlies) 

Neem voor Tarieven gerust contact op via het contactformulier.

BegrijpenPR MartineOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

%d bloggers liken dit: